Hazánkban a csirkehús a leggyakrabban fogyasztott hús. A szabadtartású csirke, ahogy a nevében is van, nem zárt, ipari környezetben nevelkedik, a fajta jellege és magas ellenálló képessége lehetővé teszi, hogy hathetes kor után tollasodva kimenjen a szabadba, és ott tetszőleges ideig kapirgáljon, csipegessen, majd estére visszatér a helyére. A baromfi lassúbb növekedéséből adódóan a vágási életkort dupla annyi idő alatt éri el. Ezek a csirkék más takarmányon nőnek fel, mint az ipari tápon nevelkedő társaik, élelmük összetételének legalább 70 százaléka - vagy ennél több - kukorica és búza. Fehérjeforrásként sem esznek GMO-s szóját, csak hazai GMO-menteset, és az ásványianyag-kiegészítésen kívül (kalcium, foszfor stb.) semmilyen hozamfokozót, semmilyen antibiotikumot vagy egyéb takarmánykiegészítő kemikáliákat sem kapnak – és nem is kaphatnak. A takarmányozás során kiemelt figyelmet fordítanak a megfelelő takarmány-összetételre. A hosszú ideig nevelt csirke bőre alatti szövetek a rossz táplálkozás mellett hajlamosak a nem kívánt zsírosodásra, ezért a túlzott kukoricaetetés helyett búza alapú keveréket használnak hizlalásra. Fontos: kizárólag GMO MENTES takarmányt kapnak!
Jellemző paraméterek:
a keverékhez használt gabonák és magvak: búza, kukorica, árpa, napraforgó, repce, zab, tritikálé, hajdina;
a takarmánykeverék legalább 75% - ban gabonát tartalmaz, nem használunk takarmány mellékterméket;
kiegészítő takarmányként időnként tejtermékeket adunk az az állatoknak (tehéntej, aludttej, túró, kecsketej, tejsavó);
a csirkék 3 hetes korától szóját nem tartalmaz a takarmány.
FELDOLGOZÁS
A termelési folyamat utolsó lépéseként a feldolgozás technológiai paramétereinek kialakításakor nagy gondot fordítanak arra, hogy a tartás során az állatoknak biztosított különleges bánásmód a végtermék esetében is kifejezésre kerüljön. Fontos, hogy Vevőinknek egyértelmű legyen: a hagyományos piaci kínálattól jelentősen különböző, kézműves minőségű terméket vásároltak. A baromfi bőrén, annak tapintásán, az illatán, a termék szavatossági idején - akár részlegesen zsigerelt (effilé) akár konyhakész (pac) , forrázott vagy szárazon kopasztott - egyértelműen látszik a kíméletes bánásmód.
Jelenleg nincs kiszállítás!