Beregi szabadtartású csirke (1950 Ft/kg)

A pontos ár a szállítás napján az aktuálus súly alapján kerül számításra (1.950 Ft / kg)

Kategória: Beregi szabadtartású csirke

1 950 Ft / db

Beregi szabadtartású csirke (1950 Ft/kg) termék leírása:

Friss, előhűtött termék (nem fagyasztott)!!

Konyhakészen 0,8-1,5 kg: 1950 Ft/kg

GMO mentes, gabona alapú takarmány (kukorica, búza, árpa)

Sárga lábú: Hagyományos genetika, ísmerős íz. Kiváló húsminőségű, sárga lábú, sárga bőrű csirke. Tartási idő: 56 - 110 nap.

Kék lábú: Hagyományos genetikájú, kiváló húsminőségű csirke. Tartási ideje 81 - 110 nap

Stresszmentes vágás, kíméletes kopasztás

Hazánkban a csirkehús a leggyakrabban fogyasztott hús. A szabadtartású csirke, ahogy a nevében is van, nem zárt, ipari környezetben nevelkedik, a fajta jellege és magas ellenálló képessége lehetővé teszi, hogy hathetes kor után tollasodva kimenjen a szabadba, és ott tetszőleges ideig kapirgáljon, csipegessen, majd estére visszatér a helyére. A baromfi lassúbb növekedéséből adódóan a vágási életkort dupla annyi idő alatt éri el. Ezek a csirkék más takarmányon nőnek fel, mint az ipari tápon nevelkedő társaik, élelmük összetételének legalább 70 százaléka - vagy ennél több - kukorica és búza. Fehérjeforrásként sem esznek GMO-s szóját, csak hazai GMO-menteset, és az ásványianyag-kiegészítésen kívül (kalcium, foszfor stb.) semmilyen hozamfokozót, semmilyen antibiotikumot vagy egyéb takarmánykiegészítő kemikáliákat sem kapnak – és nem is kaphatnak. A takarmányozás során kiemelt figyelmet fordítanak a megfelelő takarmány-összetételre. A hosszú ideig nevelt csirke bőre alatti szövetek a rossz táplálkozás mellett hajlamosak a nem kívánt zsírosodásra, ezért a túlzott kukoricaetetés helyett búza alapú keveréket használnak hizlalásra. Fontos: kizárólag GMO MENTES takarmányt kapnak!

Jellemző paraméterek:

  • a keverékhez használt gabonák és magvak: búza, kukorica, árpa, napraforgó, repce, zab, tritikálé, hajdina;

  • a takarmánykeverék legalább 75% - ban gabonát tartalmaz, nem használunk takarmány mellékterméket;

  • kiegészítő takarmányként időnként tejtermékeket adunk az az állatoknak (tehéntej, aludttej, túró, kecsketej, tejsavó);

  • a csirkék 3 hetes korától szóját nem tartalmaz a takarmány.

FELDOLGOZÁS
A termelési folyamat utolsó lépéseként a feldolgozás technológiai paramétereinek kialakításakor nagy gondot fordítanak arra, hogy a tartás során az állatoknak biztosított különleges bánásmód a végtermék esetében is kifejezésre kerüljön. Fontos, hogy Vevőinknek egyértelmű legyen: a hagyományos piaci kínálattól jelentősen különböző, kézműves minőségű terméket vásároltak.  A baromfi bőrén, annak tapintásán, az illatán, a termék szavatossági idején - akár részlegesen zsigerelt (effilé) akár konyhakész (pac) , forrázott vagy szárazon kopasztott - egyértelműen látszik a kíméletes bánásmód.

Jelenleg nincs kiszállítás!