ÁSZF

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek (ÁSZF)

Kérjük, amennyiben vásárlója kíván lenni a Farm4you Magyarországnak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési és Felhasználási feltételeinket, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.
A Webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!


Általános Szerződési és Felhasználási feltételek (ÁSZF)


1. Az Általános szerződési feltételek célja

1.1 A jelen Általános Szerződési Feltételek tartalmazzák a Questill Kft. (a továbbiakban: a „Szolgáltató”) által üzemeltetett honlapon (www.farm4you.hu) történő vásárlás szabályait, továbbá a vásárlót megillető jogokat.
1.2 A weboldalon keresztül a felek termékek  egyedi adásvételére vonatkozó szerződést kötnek. Az egyes adásvételi szerződések határozott időre, mégpedig a vevő (vásárló) által megrendelt termékek tulajdonjogának megszerzésével jönnek létre, ide nem értve a Szolgáltató nem, késedelmes vagy hibás teljesítéséből, szerződésszegéséből származó, vevő igényérvényesítésére nyitva álló határidőket.
1.3 Az Általános Szerződési Feltételeket a Szolgáltató egyoldalúan, a távollevők közreműködése nélkül előre határozta meg, azt a felek egyedileg nem tárgyalták meg.
1.4 A szerződés nyelve magyar. A szerződés írásban kötöttnek minősül, iktatásra kerül, a későbbiekben visszakereshető, magatartási kódexre nem utal.
A felhasználók a megrendeléssel elfogadják, hogy rájuk nézve az Általános Szerződési Feltételek rendelkezései irányadóak. A weboldal bármilyen módon történő használata esetén – ideértve azon megtekintéseket, amelyek nem zárulnak vásárlással – az Általános Szerződési Feltételek rendelkezései az irányadóak.

2. A Szolgáltató / Üzemeltető cég adatai

2.1 Cégnév:  Questill Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely:  8000 Székesfehérvár, Dobsinai utca 2.
Telephely:  2624 Szokolya, Ady Endre u. 1.
Adószám:  26794918-2-07
Telefon:  +36/30 793 1700

FELIR szám: AA6364368
Cégjegyzék szám: 07-09-030208
A cégjegyzéket kibocsátó cégbíróság megnevezése: Székesfehérvári Törvényszék Cégbírósága


2.2 A weboldal tárhelyszolgáltatójának adatai
cégnév: Totalnet Bt.
székhely: 2626 Nagymaros Szív u. 8.
ügyfélszolgálat telefonszáma: +36302810641  
ügyfélszolgálat elektronikus levelezési cím: info@totalnet.hu 

2.3 A weboldal az interneten a www.farm4you.hu alatt található.

3. Vásárolható termékek bemutatása

3.1 A megjelenített termékek on-line, telefonos, illetve e-mail megrendeléssel, házhoz szállítással rendelhetőek meg.
3.2 A weboldalon a részletes termékismertetővel ellátott termékek vásárolhatók meg. A forgalmazott termékek leírásában törekszünk a lehető legszélesebb és legpontosabb információkkal szolgálni az adott termékről.
3.3  A termékeknél megjelenített képek esetén törekszünk, hogy pontosan az adott termék kerüljön feltüntetésre, de bizonyos esetekben a kép csak illusztrációnak tekinthető, és kis mértékben eltérhet a valóságtól. Ezen eltérések nem haladják meg azt a szintet, ahol már más termékről kellene beszélni.
3.4 A termékeknél az alábbi adatok találhatók meg: termék megnevezése, rendelési egység, ár (bruttó), fénykép, egyéb tulajdonságok, információk a termékről.

4. Termékek árai

4.1 A termékekre a weboldalon feltüntetett árak vonatkoznak. A weboldalon feltüntetett árak általános forgalmi adóval növelt bruttó árak.
4.2 A megrendelés leadása után a Szolgáltató visszaigazoló levelet küld, az abban szereplő árakra a Szolgáltató árgaranciát vállal, azaz a megrendelt termékekről, függetlenül a megrendelés leadása után történő árváltozásoktól, a visszaigazolásban szereplő árakon állítja ki a számlát.
 4.3 A nem egalizált, változó súlyú termékek (olyan termékek, amelyek ára kg-ban kerültek meghatározásra, tőkehús, baromfi, húskészítmény stb.) esetében a megrendelt mennyiség minimális mértékben eltérhet a kiszállításra kerülő mennyiségtől. Ezeknél a termékeknél a megrendeléskor visszaigazolt ár irányár, ami a mennyiségi eltérésből adódóan a kiszállításkor minimális mértékben csökkenhet, illetve emelkedhet. A Szolgáltató a Kiszállítás előtt elektronikus üzenetet küld a megrendelés tényleges végösszegéről.

5. Rendelés menete

5.1 Regisztráció

A webáruház használatához, illetve a vásárláshoz nincs szükség regisztrációra.

5.2 A vásárlás menete
5.2.1. Telefonon

Az oldalon, a rendelés menüpontban megadott telefonszámon leadható a rendelés, a megvásárolni kívánt termék(ek) pontos megjelölésével, mennyiségének megadásával, és a szállítási ill. számlázáshoz szükséges adatok megadásával.

5.2.2. E-mailben

Az oldalon, a Kapcsolat menüpontban megadott e-mail címen (info(at)farm4you.hu) leadható a rendelés, a megvásárolni kívánt termék(ek) pontos megjelölésével, mennyiségének megadásával, és a szállítási ill. számlázáshoz szükséges adatok megadásával.

5.2.3. Megrendelő űrlapon

A termékeknél és a megrendelés menüpontban megjelenő "Megrendelés" gombra kattintva megjelenő űrlapon is leadható a rendelés, a megvásárolni kívánt termék(ek) pontos megjelölésével, mennyiségének megadásával, és a szállítási ill. számlázáshoz szükséges adatok megadásával.

5.2.4. Kiszállítás ideje

A kiszállítás időpontja az egyes termékeknél eltérő időben történhet, mely részletesen az adott termékeknél, és a kiszállítás menüpontban található. A kiszállításról a Szolgáltató egyeztet a vásárlóval a kiszállítás előtt, a megadott elérhetőségek valamelyikén.

5.2.5. Fizetési mód: Fizetés utánvéttel történik a termék átvételekor, készpénzben vagy bankkártyával.
5.2.6 A megrendelés elküldése előtt a Vásárlónak meg kell ismernie és el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket és tudomásul kell vennie a megrendeléssel járó fizetési kötelezettséget.

5.2.12. A rendelésről a Szolgáltató visszaigazolást küld e-mailben, melyben szerepel minden rendeléssel kapcsolatos adat. Az ebben található rendelésszámra hivatkozva lehetséges később a megrendelést módosítani.

6. A megrendelések feldolgozása és teljesítése

6.1 A megrendelések feldolgozása részben személyes közreműködéssel, részben pedig automatizált adatfeldolgozás útján történik. A megrendelések személyes feldolgozás munkanapokon, 06:00 – 15:00 óráig történik, az automatizált eszközökkel történő feldolgozás pedig – a tervezett és nem tervezett leállások kivételével – 7*24 órában. A megrendelések leadására 7*24 órában van lehetőség, ide nem értve a tervezett és nem tervezett leállások idejét.
6.2 A megrendelését megadott elektronikus levélcímén e-mail formában visszaigazoljuk. A megrendelés folyamata a visszaigazoló e-mail kézbesítésével befejezett. Kérjük, amennyiben ezt a visszaigazolást legkésőbb 24 órán belül nem kapja meg (és az e-mail elektronikus levelezési rendszerében a kéretlen reklámlevelek (ún. spam) közé sem került automatikusan elhelyezésre), ezt elérhetőségeink valamelyikén jelezze. A Szolgáltató kizárja felelősségét a visszaigazolás, a vásárló által megadott adatok pontatlanságából vagy a levelezési rendszerének telítettségéből eredő, kézbesíthetetlenségéért.
6.3 Ha Szolgáltató szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, erről a megrendelőt haladéktalanul tájékoztatja.
6.4 A Szolgáltató nem vállal felelősséget az egyes termékek jellemzőinek, ismertetőinek, leírásainak a gyártó, vagy rajta kívül álló okok miatti előzetes bejelentés nélküli változása miatt. A Szolgáltató fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására, amennyiben az említett változások miatt a megrendelést nem vagy nem a megrendelés szerint képes teljesíteni. A megrendelés részben történő teljesítésére kizárólag a vásárlóval történő egyeztetést követően kerülhet sor.

7. Házhozszállítás - A termék kiszállítása

7.1 A termék(ek)et a Szolgáltató minden esetben kiszállítással juttatja el a Vásárlónak. A termék(e)k telephelyen történő személyes átvételére nincs lehetőség. A szállítás díja címenként 650 Ft, 10 000 Ft feletti rendelésnél ingyenes.
7.2 A megrendeléseket a Szolgáltató szállítja házhoz, a Vásárlóval egyeztetett címre, és időpontban.
7.3 Amennyiben az első kézbesítési kísérlet sikertelen, Szolgáltató felveszi a Vásárlóval a kapcsolatot, és előzetesen egyeztetett időpontban újból kiszállítja a csomagot. Két sikertelen kézbesítési kísérletet követően ismételt kézbesítést csak a sikertelen kézbesítés miatt felmerülő összes költség megfizetését követően kíséreli meg.
7.4 Megrendeléseiket Budapest, Szentendre, Pomáz, Budakalász, Dunakeszi, Göd. Vác, Verőce, Kismaros, Nagymaros területéről tudjuk fogadni. A szállítási területet a Szállítási Melléklet tartalmazza.
7.5 A Vásárló a csomagot kézbesítéskor a Szállító jelenlétében vizsgálja meg, amennyiben a termékeken, csomagoláson sérülést észlel, kérje erről jegyzőkönyv felvételét. Sérült csomag vagy termék átvételére a vásárló nem köteles. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli panasz elfogadására a Szolgáltató nem köteles.
7.6 A Szállítási területeket és a kiszállítási idősávokat a Szállítási feltételek c. mellékletben rögzítjük.

8. Rendelésleadási határidők:

8.1 Rendelésleadás: A rendelések leadásának határideje az egyes termékeknél eltérhet, részletek a termékek bemutatásánál találhatók.
Vasárnap és ünnepnap nincs kiszállítás.

9. Fizetés

9.1. Fizetés elektronikus, e-mailben küldött számla ellenében készpénzben vagy bankkártyával (Maestro, Mastercard, Visa, Visa Electron) az áru átvételekor.9.2. A termékek feltüntetett ára tartalmazza az ÁFÁ-t (általános forgalmi adót). A számviteli és adójogszabályoknak megfelelően és az általuk előírt adattartalmú számlát a Szolgáltató az áru átadásakor, fizetéskor adja át a Vevőnek.
9.3. Az adásvétellel kapcsolatosan a vevőt terhelő költségek a termék vételára, és a szállítási költség. A Szolgáltató egyéb költséget vagy díjat a vevővel szemben nem érvényesít. Készpénzkímélő fizetési eszköz használata esetében a vevőt banki díjak és költségek terhelhetik.

9.4. Az adás-vételről elektronikus számlát állítunk ki, melyhez a szamlazz.hu számlázó rendszerét használjuk, amely megfelel a hatályos jogszabályoknak.

9.4. A távollévők közötti kommunikáció költségei (elektronikus adatkapcsolat, telefonhívások díja) minden esetben azt a felet terheli, amelynél ez a költség felmerült.

9.5. A termékek árai visszavonásig érvényesek, az árváltoztatás jogát fenntartjuk, az esetleges nyomdahibákért felelősséget nem vállalunk.

10 Szavatosság

10.1 Amennyiben a vásárlása során bármilyen panasza merül fel, úgy kérjük, hogy reklamációjával kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal a weboldalon megadott elérhetőségeken (e-mail, telefonszám).
10.2 A Vevőt a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján szavatossági jog illeti meg. A szavatossági jog alapján a Vevő hibás terméket nem köteles átvenni, illetőleg a hiba felfedezését követően a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn belül köteles azt a Szolgáltató, mint Szállító felé jelezni. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!
10.3 A weboldalon gyorsan romló élelmiszereket forgalmazunk melyeknek szavatossági ideje a termék fogyaszthatósági határidejével egyezik meg. Az élelmiszerek fogyaszthatósági ideje csak akkor tekinthető érvényesnek, ha a megvásárolt termék bontatlan és sértetlen. A fogyasztóknak mindig követniük kell a gyártók tárolásra vonatkozó útmutatásait, különösen a hőmérséklettel és a termék felbontás utáni felhasználásával kapcsolatban.

10.4 A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. A termék visszaérkezését követően a terméket kicseréljük, vagy harminc napon belül cégünk a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát.

11. Elállás

11.1 A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29.§.alapján nem illeti meg a fogyasztót az elállási joga, mivel a szolgáltatás tárgya gyorsan romló élelmiszer vagy minőségét rövid ideig megőrző termék illetve olyan zárt csomagolású termék, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza.
Weboldalunk kínálatában olyan romlandó termékek találhatók melyek esetében a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogot. Ezzel kapcsolatban érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.
A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek:
A 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 29. § (1)-nek alapján a fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogát az alábbi esetben:
c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére
szabtak;
d) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
f) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;

12. Panaszkezelés, jogviták

12.1. Panasz esetén a jelen Általános Szerződési Feltételeinkben megadott elérhetőségeinken veheti fel velünk a kapcsolatot. A beérkezett panaszokat azonnal megvizsgáljuk, és szükség szerint orvosoljuk és felveszünk róla jegyzőkönyvet.
12.2. A panaszról felvett jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell az alábbiakat:
a) a fogyasztó neve, lakcíme,
b) a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja,
c) a fogyasztó panaszának részletes leírása, a fogyasztó által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke,
d) a vállalkozás nyilatkozata a fogyasztó panaszával kapcsolatos álláspontjáról, amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása lehetséges,
e) a jegyzőkönyvet felvevő személy és - telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz kivételével - a fogyasztó aláírása,
f) a jegyzőkönyv felvételének helye, ideje,
g) telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a panasz egyedi azonosítószáma. A jegyzőkönyv másolatát haladéktalanul, igazolható módon a fogyasztó rendelkezésére bocsátjuk.
12.3.
A panasz bejelentésének lehetőségei:
A Szolgáltatónál:
Questill Kft.
Levelezési cím: 8000 Székesfehérvár, Dobsinai utca 2.
Telefonszám: +36/30 793 1700
E-mail: info@farm4you.hu

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
Levelezési cím: 1428 Budapest, Pf: 20
Központi telefonszám: +361 459 4800
Faxszám: +36 1 210 4677

TERÜLETI KORMÁNYHIVATALOK FOGYASZTÓVÉDELMI HATÓSÁGA
Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatal
Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály
Cím: 2600 Vác, Káptalan utca 1-3
Postacím: 2600 Vác, Káptalan utca 1-3
Telefonszám: +36-(27) 502-676
E-mail: vac-elelmiszer@pest.gov.hu

Pest Megyei Kormányhivatal
Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály
Cím: 1135 Budapest, Lehel utca 43-47.
Postacím: 1399 Budapest, Pf.: 661.
Telefonszám: +36 1 236-3937,
Telefax: +36 1 236-3956
E-mail: fogyved@pest.gov.hu


12.4. A panaszt elutasító álláspontunkat indokoljuk. A panasz elutasítása esetén a fogyasztót írásban tájékoztatjuk arról, hogy panaszával - annak jellege szerint - mely hatóság vagy a békéltető testület eljárását kezdeményezheti.
12.5. A vitás ügyet békés úton próbáljuk rendezni. Fogyasztói jogvita esetén a vásárló a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti. A békéltető testület eljárásának alapvető célja és funkciója a fogyasztó és a gazdálkodó szervezet közötti vitás ügy egyezségen alapuló rendezésének megkísérlése, amennyiben lehetséges, a fogyasztói jogok gyors, hatékony és egyszerű érvényesítése érdekében az ügy eldöntése.
Pest Megyei Békéltető Testület
Címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. 2. em. 240.
Telefonszáma: (1)-269-0703
Fax száma: (1)-269-0703
E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu
Honlap cím: www.panaszrendezes.hu

Budapesti Békéltető Testület
Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99
Telefonszáma: (1)-488-2131
Fax száma: (1)-488-2186
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
Honlap cím: www.panaszrendezes.hu

Online vitarendezési platform

Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, amelybe a fogyasztók beregisztrálhatnak, így ezen keresztül lehetőségük nyílik, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül
rendezzék egy kérelem kitöltésével, elkerülve a bírósági eljárást. Így a fogyasztók tudják érvényesíteni jogaikat anélkül, hogy például a távolság meggátolná őket ebben.
Magyarország is köteles ún. online vitarendezési kapcsolattartó pontot működtetni, ahol minimum két tanácsadónak kell rendelkezésre állnia, akik segítik a vitás feleket, ha az eljárással kapcsolatban kérdésük merülne fel. Ezt a feladatot hazánkban a Budapesti Békéltető Testület látja el.
[http://www.bekeltet.hu/1-Hirek/296-Online-vitarendezes-ingyen-gyorsan-egyszeruen-gyakori-kerdesek-es-valaszok]

Az online vitarendezési platform az alábbi linken érhető el:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

13. Szerzői jogok

A https://farm4you.hu/, https://www.farm4you.hu/, mint elsődleges weboldalak a Questill Kft. kizárólagos saját tulajdona, amit szerzői jogvédelem és tartalmát tekintve jogi műnek minősül, ezért nem engedélyezett a weboldal teljes felületén megjelenő tartalom egészének, vagy bármely részletének más internetes, vagy egyéb írásos felületen (többszörözése), újra nyilvánosságra hozatala, publikálása, közvetítése, más módon való felhasználása, elektronikus terjesztése, feldolgozása és értékesítése a Questill KFT. kizárólagos írásos hozzájárulása és engedélye nélkül.

Jelen weboldal tartalma tehát nem használható fel a Questill Kft. , mint szerző és tulajdonos egyértelmű és részletes írásbeli engedélye nélkül:

    más honlapokon és közösségi oldalakon (Például: Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Tumblr., blogok, stb.)
    nyomtatott kiadványokban (újság, magazin, prospektus, stb.) és könyvekben
    elektronikus (online) kiadványokban és könyvekben
    online. vagy offline prezentációkban (sem üzleti, sem oktatási céllal)
    online, vagy offline tréningeken és tanfolyamokon (sem üzleti, sem oktatási céllal)
    iskolai, vagy iskolai rendszeren kívüli oktatás keretében (sem online, sem offline formában)
    személyes, vagy online tanácsadás alkalmával

 

Jelenleg nincs kiszállítás!